RSS Nasze Miasto Racibórz

Przedsiębiorczy samorząd

Felietony

OŚWIADCZENIE prezesa RSS Nasze Miasto

Niniejszym oświadczamy, iż opinie zawarte w tekście "Nieuczciwe konkursy" zamieszczonym na stronie internetowej naszego stowarzyszenia, są opinią jednego z naszych członków i wpisują się w prawo do krytyki działań instytucji publicznych oraz prawo przedstawiania swoich opinii. Nie mniej stanowisko zaprezentowane w tekście nie jest stanowiskiem zarządu ani całego RSS NASZE MIASTO

Przyjmujemy argumenty przedstawione nam dziś przez Panią kierownik Referatu Promocji - Magdalenę Czech - Majer, że uczestniczenie w konkursach jest dobrowolne, zasady jawne, publikacja zdjęć konkursowych stanowi formę promocji zainteresowanego autora fotografii i wpisuje się w pozytywną formę promocji naszego miasta.

Dlatego pragniemy serdecznie przeprosić wszystkich tych, którzy tekstem pt. "Nieuczciwe konkursy" mogli poczuć się nieuczciwe potraktowani odnośnie swoich intencji i działań, w tym ze szczególnym naciskiem przepraszamy pracowników Referatu Promocji UM Racibórz.

Każde działanie ludzkie niesie w sobie możliwość pomyłki, popełnienia błędu, niesprawiedliwego potraktowania drugiego człowieka. Członkowie naszego stowarzyszenia nie są od tego wolni.

Kończąc pragniemy podkreślić, iż wszelkie formy promocji i kultywowania piękna naszego miasta traktujemy życzliwie i jako stowarzyszenie zachęcamy do włączania się mieszkańców we wszelkie formy aktywności mającej za cel promocję miasta, w tym oczywiście różnorodne inicjatywy jednostek samorządu terytorialnego.

W imieniu RSS Nasze Miasto

prezes Zygmunt Kandora

»

No comments yet.

Leave a comment [+]

Decydując się na korzystanie ze strony www.nam-raciborz.pl w jakiejkolwiek sposób (publikowanie opinii, komentarzy, zdjęć oraz innych materiałów) godzą się Państwo z poniższym regulaminem:

• Zabronione jest publikowanie treści wulgarnych, obraźliwych, nawołujących do przemocy, nacjonalizmu, propagujących faszyzm i inne zabronione ideologie.
  • Zabronione jest publikowanie treści noszących znamiona agitacji politycznej bądź komercyjnej reklamy.
  • Zastrzegamy prawo do cenzury bądź wymazywania wszelkich materiałów tekstowych i graficznych zawierających wyżej wymienione elementy. Zastrzegamy prawo do cenzury bądź wymazania materiałów tekstowych i graficznych bez podania przyczyny.
  • Każdy komentarz, który łamie regulamin, mogą Państwo zgłosić naszemu administratorowi poprzez kontakt telefoniczny bądź mailowy. Po otrzymaniu zgłoszenia administrator niezwłocznie, najpóźniej w ciągu 48 godzin roboczych, indywidualnie podejmuje decyzję o ewentualnym ocenzurowaniu bądź wymazaniu wypowiedzi. Podczas dodawania materiałów tekstowych i graficznych nasz system rejestruje numer IP komputera, z którego nadana została wiadomość. Numer ten w żadnym wypadku nie będzie publikowany, może być jednak przekazany organom ścigania jeśli te zwrócą się do nas w tej sprawie.
  • Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Każdą wypowiedź, która narusza prawa osób trzecich mogą Państwo zgłosić naszemu administratorowi poprzez kontakt telefoniczny bądź mailowy. Po otrzymaniu zgłoszenia administrator niezwłocznie, najpóźniej w ciągu 48 godzin roboczych, indywidualnie podejmuje decyzję o ewentualnym ocenzurowaniu bądź wymazaniu wypowiedzi. Podczas dodawania wypowiedzi nasz system rejestruje numer IP komputera, z którego nadana została wiadomość. Numer ten w żadnym wypadku nie będzie publikowany, może być jednak przekazany organom ścigania jeśli te zwrócą się do nas w tej sprawie.
  • RSS Nasze Miasto dokłada wszelkich starań, by nie naruszyć praw autorskich majątkowych bądź osobistych innych osób. W razie gdyby naruszenia takie pojawiły się na stronie www.nam-raciborz.pl, w treści publikowanych materiałów bądź zdjęć, albo też zostały zawarte w komentarzach czytelników, prosimy o natychmiastowe powiadomienie poprzez e-mail: kontakt@nam-raciborz.pl